2011. november 22., kedd

Adventi tárlat a Mákombákom Galériában

November 21-től 2012. január közepéig látható csoportos kiállításunk a Budapest VI. ker., Bajnok u. 12. alatti Mákombákom kávézó- galériában.
A tárlaton B. Molnár Annamária, Boros Andrea, Keszeg Valéria és Sáli Levente alkotótársaim festményei láthatóak. A legnagyobb képanyaggal B. Molnár Annamária mutatkozik be. A bemutatkozás persze csak erre a helyszínre értendő, mert Annamari tökéletes kidolgozású és meghitt hangulatú csendéletei itthon és külföldön egyaránt népszerűek, remekül illeszkednek a Mákombákom békebeli stílusához is. Ahogy Annamária a csendéleteknek, úgy Boros Andrea a természet-festésnek az elismert mestere, élethűen ábrázolja kisebb-nagyobb vadon élő állatainkat a cinegétől a vadkanig. Keszeg Valéria a klasszikus festészet ismert (és egy kép esetében ismeretlen) mestereinek festményeit reprodukálta, és én is néhány másolatot állítottam ki a saját munkáimból, így többek között Rembrandt, Vermeer, Roslin ismertebb műveivel is lehet találkozni. Megjegyzem, hogy Vali sem "csak" másolatokat készít, saját fantáziadús képei is figyelemre méltóak. Sáli Levente új képei még számomra is meglepetést tartogatnak, de sokoldalúságát és kísérletező hajlamát ismerve mindenképpen jeles munkákra számítok.

A kiállított festményeket meg is lehet vásárolni, de a falakon lévő képekkel sem kell feltétlenül beérni, mert itt még a kávés csészébe is kaphat "festményt" bárki.

2 megjegyzés:

  1. Egyszer meglátogatlak titeket, bár későn nyittok, és korán zártok az én órámhoz mérten :-)

    VálaszTörlés